Uniunea Europeana Guvernul Romaniei Uniunea Europeana
Proiect cofinanțat din Fondul SOCIAL EUROPEAN prin Programul OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020
în cadrul proiectului TREI, DOI, UNU, START NORD EST! - POCU/82/3/7/103986

Externalizare?

De ce sa alegeti externalizarea serviciilor de contabilitate?

Externalizarea serviciului de contabilitate, prezinta urmatoarele mari avantaje:

1. Costuri mai mici cu servicii de evidenta contabila:

Costurile noastre cu servicii de evidenta contabila, servicii de resurse umane si salarizare, servicii de audit, servicii de consultanta fiscala, servicii de consultanta in afaceri, servicii de expertiza contabila sunt mai mici decat costurile cu propriul departament de servicii de contabilitate.

Costul de servicii contabile prestate de o firma de contabilitate poate fi decontat in baza facturii emisa de firma de contabilitate si ajung sa fie mai mici cu pana la 50% din consturile unor servicii de contabilitate asigurate prin angajat propriu, evitand astfel impozitele in plus ce ar trebui achitate pentru un contract de munca.In plus, se elimina costurile legate de locul de munca al salariatilor pentru evidenta contabila (costuri cu spatiului necesar, echipamente birotica si mobilier, costul timpului pentru organizarea acestei activitati).

2. Preluarea riscurilor in baza raspunderii contractuale:

In cazul unei firme de contabilitate, fiind reprezentata prin persoanele ei angajate si de organele de conducere, este raspunzatoare in fata legii, iar in cazul unor eventuale daune legate de evidenta contabila aveti acoperirea contractuala privind raspunderea acestei firme de contabilitate, firma noastra de contabilitate avand incheiata polita de asigurare privind raspunderea profesionala;

3. Reprezentarea in fata organelor de control:

Specialistii unei firme de contabilitate, va reprezinta si va asista in fata organelor de control pe perioada controalelor fiscale si raspund privind corectitudinea intocmirii situatiilor de evidenta contabila, iar competenta si experienta acestora prin participarea la controale va protejeaza in fata unor eventuale abuzuri. Astfel, dumneavostra veti avea mai mult timp pentru a va concentra pe dezvoltarea afacerii dumneavoastra, degrevandu-va astfel de organizarea sau contractarea, presat de timp, a unuia sau mai multor servicii ca: servicii de evidenta contabila financiara si de gestiune, servicii de personal si salarizare, servicii de consultanta fiscala, servicii de expertiza contabila, servicii de audit, servicii de recrutare de personal pentru departamentul de contabilitate, servicii de organizare activitate de evidenta contabilitate, servicii de supervizare evidenta contabilitate, servicii de refacere evidenta contabilitate, servicii de protectia muncii si de medicina muncii, servicii de consultanta pentru afaceri si management.;

4. Informare si consultanta in timp util:

Personalul unei firme de contabilitate este la curent cu ultimele modificari din domeniul legislativ specific activitatii de contabilitate, pentru o evidenta contabila si fiscala mereu in concordanta cu ultimile modificari legislative. Nu lucreaza pentru dumneavostra o singura persoana ci o echipa de experti contabili si economisti cu experienta in contabilitate si consultanta fiscala; cunostiintele acumulate timp de 12 ani vor fi la dispozitia dumneavoastra.

Aveti posibilitatea de a consulta oricand specialistii nostri, experti contabili, membri al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR) si va vor ajuta sa intelegeti problemele cu care va confruntati si sa gasiti solutia optima pentru rezolvarea acestora. Este de preferat sa prevenim o eroare decat sa incercam sa o rezolvam dupa ce s-a produs, tocmai de aceea consideram ca este imperios necesar pentru dumneavostra sa ne consultati si sa primiti un raspuns in timp util.

5. Continuitatea desfasurarii activitatii in conditii optime:

O firma de contabilitate nu este conditionata de prezenta unui angajat, tot timpul fiind cineva care-l poate suplini cand acesta nu este la birou si sa raspunda la intrebarile dumneavostra in cel mai scurt timp, astfel putand fi evitate problemele legate de absenta angajatului de la serviciul propriu de contabilitate. Se elimina cauzele care conduc la discontinuitatea activitatii, aceasta putand fi provocata de lipsa contabilului angajat din diverse motive, cum ar fi cele legate de concediu medical, concediu de odihna sau de schimbarea lucului de munca de catre acesta.

In cadrul unei firme de contabilitate, tot timpul exista o persoana cu pregatire profesionala corespunzatoare pentru supravegherea executarii lucrarilor de evidenta contabila necesare firmei dumneavostra si se elimina riscul aparitiei unor eventuale probleme legate de nesiguranta calitatii serviciilor contabile executate de propriul angajat.

Asa se pot evita riscurile unor declaratii nedepuse la timp, se poate elimina un timp de asteptare pana la aflarea raspunsului la anumite intrebari ce stau la baza fundamentarii unor decizii importante cand apar anumite oportunitati. Angajatul propriu nu intalneste in activitatea desfasurata la o singura firma multiplele cazuri si fenomene economice, asa cum sunt intalnite si dezbatute in cadrul unei firme de contabilitate.

Datorita experientei va putem recomanda cele mai potrvivite programe de evidenta contabila si de gestiune pentru afacerea dumneavoastra. Puteti lua decizii pertinente in baza raportelor primite in timp real de la firma de contabilitate.